• Fernando leading a workshop
    Weekned Workshop
    11-12 May 2024
  • Fernando and mabel
    Intensive Technique
    with Mabel & Fernando
Intensive weekend workshop
With Mabel and Fernando
11-12 May 2024

Save the dates, Soon We will announce all the info, Price, and how to book

Venues ( near Exeter)
Longdown Village Hall, Chapel Hill, Longdown, Devon EX6 7SN


The Programme
Saturday
13:00 - Hall opens arrival and admin
13:30 - 14:45 (75min) workshop 1
15:00 - 16:15 (75 min ) workshop 2
16:30 - 17:30 - (60 min) Workshop 3

Evening milonga 8pm - 12:00 Open to everyone

Sunday
11:30 - 13:00 pm - (90 min) Workshop 4
Lunch break
14:00 - 15:30 - (90 min) Workshops 5
15:45 - 17:15 - (90 min) Workshop 6
Goodbye - chill out
Book Now, last few places!

13-14 May 2023


Progressive series of workshop, detailed training and techniques about how we move as we walk and turn, and the various sources to impulse circular moves in Tango.
In some of workshops you will work on your own, and other time we will work in pairs to applied them in specific situations and moves in the dance.

Level: intermediate and above, if you only have been dancing for less than 6 month, please check with Fernando before booking

Book alone, or with a frine or partner.

The aim of this weekend is raise your own level of dance with a deeper understanding of the technique that make moves possible

• to be more expressive and dynamic
• have a softer embrace yet enhance the communication
• dance with less effort but still full of life
• do complex and simple moves with grace
• explore techniques to impulse ourselves to turn

These are aspects of tango that Mabel and I seek in our own dance.

A progressive programme of 6 workshops (8 hrs in total) over two days. An opportunity to maximise your learning in one weekend

Background information
These weekend workshops have been very popular and valued by those who have attended. They are the essence of what has changed in the way I personally dance. Even if you have been to one before you will still learn new material and further develop your dancing skills.

The Programme
Saturday
13:00 - Hall opens arrival and admin
13:30 - 14:45 (75min) workshop 1
15:00 - 16:15 (75 min ) workshop 2
16:30 - 17:30 - (60 min) Workshop 3

Evening milonga 8pm - 12:00 Open to everyone

Sunday
11:30 - 13:00 pm - (90 min) Workshop 4
Lunch break
14:00 - 15:30 - (90 min) Workshops 5
15:45 - 17:15 - (90 min) Workshop 6
Goodbye - chill out

Prices:
Intensive weekend - 6 workshops - 8 Hrs tuition, including evening Milonga
Early booking price £125 before 28th of April, (after it £135)
- No Partner required, as we will work on our own most of the time or in pairs book alone or with a friend.

Evening Milonga only: £12
- no need to book, drop in.

Venues ( we will used 2 venues)
Saturday Afternoon : Alphington Village Hall, Ide lane, EX2 8UP

Saturday evening Milonga And Sunday:

Longdown Village Hall, Chapel Hill, Longdown, Devon EX6 7SN

Longdown is small village outside Exeter, to the south. The Hall has great dance floor, a good sized kitchen and a large car park.

Food - Drinks
We will provide free selection of teas and Coffee, water and some snacks. Please bring something to share for lunch on Sunday.

Dinner:
You are welcome to bring your own and stay at the Hall while we set it up for the Milonga.
Pubs and places to eat
You can find a few option towards Exeter , or the New Inn in Alphington, also there is a Sainsbury at the entrance to Exeter of the A30
There is a Pub, Ide, the Near by Village, the Huntsman www.thehuntsmaninn.com/



The Pub in Longdown: The Lamb inn. is CLOSED


        Intensive Weekend Workshop